fbpx Skip to main content

Η μαζική επέλαση τους, αν και φέρνει προς το παρόν επιπλέον “οικονομικές παρενέργειες”, αποδεικνύει ότι είναι…..πολλοί σκληροί για να πεθάνουν.

Έχουν πιθανότατα αποκτήσει αυξημένη αντοχή και αντίσταση στην χρήση (και κατάχρηση) των εντομοκτόνων όλα αυτά τα χρόνια. «Η επανεμφάνιση των κοριών στα κρεβάτια συνιστά επείγουσα κατάσταση, καθώς οι πληθυσμοί τους αναπτύσσονται ραγδαία»Υπάρχουν περιπτώσεις που αναπτύσσονται όχι μονό σε ένα αλλά και σε περισσότερα διαμερίσματα  πολυκατοικιών. Το ” κακό” είναι το ότι δεν ενημερώνονται οι διαμένοντες στα άλλα διαμερίσματα, με αποτέλεσμα ενώ έχουν εξουδετερωθεί, μετά από κάποιο διάστημα να επανέρχονται από το διπλανό διαμέρισμα που είχαν μετοικήσει.

Παρατηρείται έξαρση στην παρουσία αυτών των ενοχλητικών εντόμων (κοριών), με αιτίες της νέας “έκρηξης” των να είναι η μεγάλη αύξηση από τα “διεθνή ταξίδια “, αλλά και την ολοένα “συχνότερη αποκομιδή” μεταχειρισμένων επίπλων και ρούχων κλπ Στην προηγούμενες αναφορες μας είχαμε αναφερθεί στο πώς μπορείτε να Περιορίστε την έξαρση των ενοχλητικών κοριών, αλλά και στο πώς να Προστατευτείτε από τους απρόσκλητους φίλους μας, που αναφερόμαστε στην τεράστια δοκιμασία για την απαλλαγή τους.

Οι κοριοί τρέφονται με αίμα, προκαλούν έντονο ερεθισμό και φαγούρα, αλλά δεν θεωρόντουσαν επικίνδυνοι για μετάδοση σοβαρών ασθενειών, με το τσίμπημα , αλλά μπορεί να τις μεταφέρει με την αποσύνθεση του και τα παράγωγα του. Τώρα χρειάζεται να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή , διότι ξανά ήρθε στην επικαιρότητα η νέα ασθένεια Chagas, που σκοτώνει και την ονομάζουν νέο AIDS , ή αλλιώς την… «νόσο των φτωχών» και όπως αναφέρουν οι επιστήμονες προκαλεί τρόμο γιατί  δυστυχώς«χτυπάει» ολοένα και περισσότερους, κυρίως στις περιοχές της Λατινικής και Νότιας Αμερικής, καθώς μεταδίδεται από μολυσμένα έντομα, κυρίως κοριούς.
Όπως σε όλα τα επαγγέλματα, έτσι  και ο τομέας των απεντομώσεων έχει το μερίδιο των“μη επαγγελματιών”, όπου υπάρχουν μερικοί χωρίς καν Επαγγελματική Συνείδηση και Επιχειρηματική Ηθική , παίζοντας ίσως με την υγεία των καταναλωτών, την περιουσία τους κλπ.  Αυτή η μαζική επέλαση δεν προβληματίζει πολλούς που ασχολούνται με απεντομώσεις και  συνεχίζουν να ψεκάζουν εντομοκτόνα για την καταπολέμηση, χωρίς καν διάγνωση – ταυτοποίηση. Δεν διαθέτουν Επαγγελματικα συστημάτα για την χρήση εξειδικευμένων μεθόδων, με εφαρμογές προεργασίας και εξυγίανσης, έτσι ώστε να πετύχουν την απομάκρυνση μέρους των κοριών και των αβγών τους, τους  “ρυπογόνους ενδο-οικιακούς μολυσματικούς παράγοντες”. Όταν οι καταναλωτές “συμφωνούν ” να γίνουν ψεκασμοί ειδικά σε στρώματα , σαλόνια και χαλιά, χωρίς προεργασία όπου τα“οικολογικα βιοκτόνα” θα απορροφούνται  από  τα  περριτώματα των ακάρεων της εσωτερικής σκόνης (Dust mites), και στην συνέχεια εισπνέοντας τα να μεταφέρονται στους πνεύμονες και τους καταναλωτές να “γίνονται συνυπεύθυνοι” για την υγειά της οικογένειας τους.

Σε πολλά εγκεκριμένα βιοκτόνα για κοριούς, ψύλλους, ακάρεα, στα στοιχεία για την χορήγηση οριστικής τους έγκρισης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είναι αναγραμμένοι τρόποι εφαρμογής όπου αναφέρουν στους τρόπους εφαρμογής,(….. να απομακρύνονται αλλεργιογόνοι παράγοντες ,όπως σκόνη, περιττώματα άκαρπων, νεκρά κύτταρα από το ανθρώπινο δέρμα, κ.α …. διότι όσο πει βαθιά εισχωρήσει το προϊόν , τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι η δράση του. )

Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι ο κοριός, ο σκόρος, τα άκαρεα, το σκαθάρι των χαλιών δεν εξουδετερώνονται με Απολύμανση . Όταν για την (εντομοκτονία)Παροχή Υπηρεσιών Απεντόμωσης τους χρησιμοποιηθούν βιοκτόνα, πρέπει να είναι εγκεκριμένα και να χρησιμοποιήσουν μόνο οι επαγγελματίες που έχουν Άδειες Καταπολέμησης Εντόμων και Τρωκτικών από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Προσοχή στην επιλογή του επαγγελματία απεντομωτή, αλλά και στην ανάγκη μέριμνας χωρίς Εκπτώσεις στη Υγεία, με ‘‘Μειωμένες τιμές αμφιβόλου ποιοτικής διασφάλισης ’’ που κοστίζουν πιο ακριβά.

Πρόληψη για την ρύπανση ως προτεραιότητα έναντι του ελέγχου.

Με τις Bio-εφαρμογές μπορεί  να μειωθεί  στο 1/3 περίπου, η επιβάρυνση του χώρου από την χρήση χημικών, ώστε να  αντιμετωπίσουμε  προβλήματα από την “ εσωτερική επιμόλυνση”, το κόστος των επισκέψεων αλλά και την ταλαιπωρία. Η πρόληψη ως προτεραιότητα έναντι του ελέγχου, από την ρύπανση των “άρρωστων εσωτερικών  χώρων” ,  έχει γίνει πλέον επιτακτική  ανάγκη.

Οι εφαρμογές με θερμική απεντόμωση, ελεγχόμενη ή και τροποποιημένη ατμόσφαιρα σε κατοικημένους χώρους, θεωρούνται φιλικές προς το περιβάλλον και κερδίζουν διαρκώς έδαφος και στην Ελλάδα. Όπως σε όλες τις εφαρμογές σε κατοικημένους  χώρους θα πρέπει να λαμβάνονται πολλά μετρά προστασίας της υγείας αλλά και της περιουσίας. Πρέπει να γνωρίζει ο καταναλωτής την επικινδυνότητα για καταστροφές, αλλά και την υψηλή κατανάλωση σε ρεύμα (Εφαρμογή θερμικής απεντόμωσης). Η προεργασία με Bio-εφαρμογές καθαρισμού επαγγελματικής απορρύπανσης, αναζωογόνηση και εξυγίανση του χώρου, κρίνεται απαραίτητη , ώστε να  αντιμετωπιστούν  προβλήματα από την “ εσωτερική επιμόλυνση”, και  τους “ρυπογόνους ενδο-οικιακούς μολυσματικούς παράγοντες”, που μπορούν να αναπτυχθούν μετά τις εφαρμογές.

Σήμερα, για τον σύγχρονο αδειούχο υπεύθυνο επιστήμονα που κάνει εφαρμογές απεντομώσεων, ακόμα και χωρίς την χρήση χημικών, αν για οποιοδήποτε λόγο δεν έχει τον απαιτούμενο εξοπλισμό προεργασίας και εξυγίανσης, εμείς με το πρόγραμμα υποστήριξης Greenest: ( Ολοκληρωμένη Υποστήριξη Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Παρασίτων & Υγιεινής), θα είμαστε δίπλα του, στο 2104829839 για να μπορέσει να προσφέρει, μια αποτελεσματική και εναρμονισμένη επιστημονικά εφαρμογή, με τον αποδεκτά καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης των ‘‘απρόσκλητων εισβολέων’’, και όχι μονό , εις όφελος του κοινωνικού συνόλου.

πηγή: cleaningnews